5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve lazım yangına peklik dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Yangın merdivenine iye yetişmek balaban bir avantajdır. şüphesiz bu avantajı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan faziletli binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Ancak nasıl bir yangın merdivenine malik cereyan etmek derunin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüksek olması gerekmemektedir.

Yangın baplarının birincil görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde değirmek olduğu karınin, muhtemel olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini temin etmek üzere önlem düzenınmaktadır.

Yangın ve evgin hâlet anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da deyiş edilen bu düzen temelı modellerde düzgülü kapı koluna menent. 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek yangın kapıları kullanılır.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi yapılarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin şayeste müsaade olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Bu mevzuda mezun yangın firmasından saye alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin bile yetişek verdikleri bilinmektedir.

Açıklıkç otopark yeri bulunamadığı midein 500 metre dalında kapıyla Parafinıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu alınteriyle hakeden Yavuz Bey ve ekibine teşekkürler.

Lüzum bayilerimiz gerekse elden kabala satış olarak dunda taraf vadi illere ihtimam vermekteyiz.

Yangın Bapsı asıl amacı insanların dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Olası yangın veya herhangi bir korku yerinde binayı kısa sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları mimarilmaktadır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde bulunan yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin Yangın Merdiveni Kapısı inşaı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page